Meny
Logg inn

Her kan du:

 • Laste ned kursbevis
 • Melde på kurs
 • Se din historikk
 • Benytt "Glemt passord" ved første pålogging

 

 

Oppdatert informasjon om kursgjennomføring og Covid-19

Etter regelendring i covid-19-forskriften § 13 , 12.8.2020, kan vi igjen tilby kurs med teoretisk gjennomgang og praktiske øvelser.
Det bør gjøres en risikovurdering opp mot smittefaren ved egen institusjon og behovet for praktisk trening. Deltagere som uansett jobber tett med hverandre (bryter intimsone daglig i jobb) og eventuelt tjenestemottaker/klient/elev, kan settes sammen i grupper som arbeider praktisk med hverandre. Ytterligere smittevernhensyn tas med munnbind og hyppig håndvask. Dette blir en vurdering som må tas av den enkelte avdeling/enhet.

Vanlige stilte spørsmål ang Covid-19

Holder dere kurs?

Ja, vi holder kurs tilpasset gjeldende smittevernsregler. Kursene kan arrangeres i våre lokaler i Oslo eller ute hos kunden. Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale om hvordan vi kan hjelpe dere: post@verge.no
Se kurskalender for oversikt.

Er alle kursene til Verge praktiske?

Nei, vi tilbyr teoretiske kurs, og kurs med en kombinasjon av teori og praktiske øvelser. Se kurskalender for oversikt, eller ta kontakt med oss dersom dere har behov for kurs på egen arbeidsplass.

Hvilke forholdsregler tar dere med tanke på smittevernet ved gjennomføring av teoretiske kurs?

 • Våre kurslokaler i Brugata 17 har plass til inntil 12 kursdeltagere med minst 2 meters avstand.
 • Alle deltagere oppfordres til hyppig håndvask. Antibac o.l. finnes tilgjengelig.
 • Forsterket renhold på utsatte områder:
  • Toaletter og vaskeservant rengjøres daglig ved daglig bruk.
  • Engangs papirhåndklær og såpe er tilgjengelig. Søppel tømmes regelmessig.
  • Bord vaskes før og etter bruk.
  • Dørhåndtak, stoler og bordflater vaskes regelmessig.
  • Utstyr som brukes av flere rengjøres før og etter bruk.
 • Minne alle om viktigheten av at alle holder avstand under hele kurset – ved oppstart, i pauser og ved avslutning av kurset.
 • Kursleder holder minst 2 meters avstand til deltagere.
 • Vi overholder gjeldende smittevernregler ved gjennomføring av teoretiske kurs.

Hva med kurs som innebærer fysisk kontakt? Hvordan gjennomføres disse?

Vi forholder oss til gjeldende lovverk knyttet til smittevern. (Covid-19 forskriften, Kap 5, § 13c.Krav til avstand på arrangementer, punkt h)
Arrangement kan gjennomføres selv om kravet til avstand ikke kan overholdes for personer som deltar på kurs som krever nærhet i kortere perioder og er nødvendig for sertifisering eller godkjenning av yrkesutøvelse.

Det bør gjøres en risikovurdering opp mot smittefaren ved egen institusjon og behovet for praktisk trening. Deltagere som uansett jobber tett med hverandre (bryter intimsone daglig i jobb) og eventuelt bruker/klient/elev, kan settes sammen i grupper som arbeider praktisk med hverandre. Ytterligere smittevernhensyn tas med munnbind og hyppig håndvask/håndsprit. Dette blir en vurdering som må tas av den enkelte avdeling/enhet. Dette gjenspeiles også i kursavtalen.
Der det er flere avdelinger/enheter, kan vi gjennomføre en samlet teoridel for alle deltagere, og så dele inn i grupper basert på de ulike gruppene ved den praktiske treningen, og gjennomføre disse separat. Det vil da være en fordel og for eksempel sende 3 ansatte på kurs, så disse kan jobbe i fast gruppe uten å ha nærkontakt med deltagere fra andre enheter/avdelinger.
På praktiske kurs ivaretar vi smittevernet ved å:

 • Ha faste grupper på 3 deltagere. Eventuelt dele inn i mindre grupper etter enheter/avdelinger for å unngå smitte på tvers.
 • Ekstra instruktør kan tas med som markør for å vise teknikker.

Kan jeg være med på kurs?

Personer som ikke har symptomer på sykdom kan være med på kurs.
Ved gjennomgått luftveisinfeksjon kan ansatte og andre møte når de har vært symptomfrie i ett døgn. Ved gjennomgått covid-19 gjelder egne råd for når isolasjon kan oppheves, angitt av
helsetjenesten og www.fhi.no (http://www.fhi.no/) .
Personer som har symptomer på luftveisinfeksjon skal ikke møte hos Verge Opplæring AS eller avtalt kurslokalet, selv ved milde symptomer. Personer som er i karantene og isolasjon skal heller ikke møte til kurs.

Må jeg betale for kursplassen hvis jeg ikke kan møte til kurs?

Vi har bindende påmelding til våre kurs. Dersom forfall meldes senere enn 14 dager før kursgjennomføring, må det betales for kursplassen. Kunden disponerer plassen, og kan sende en annen deltaker på kurset. Da er det ønskelig at vi får tilsendt kontaktinformasjon til den nye deltakeren for registrering.

 

Har du flere spørsmål, ta gjerne kontakt på post@verge.no

'